Εξοικονόμηση νερού κουζίνας – Ο θρεπτικός τρόπος

Η συνείδηση ​​του νερού είναι συχνά στο μυαλό των ανθρώπων στη ζέστη του καλοκαιριού και όλοι παρακολουθούμε το χρονόμετρο για εξωτερική άρδευση, παίρνοντας τρυφερά κουβάδες νερό στα φυτά μας σε γλάστρες και κρεμώντας καλάθια με λουλούδια, βοηθώντας τους να αντιμετωπίσουν την έντονη ζέστη. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε όλοι να μειώσουμε τη σπατάλη νερού μόνο στην κουζίνα, όλο το χρόνο, στην πραγματικότητα αφιερώσαμε ένα ολόκληρο κεφάλαιο στο θέμα της σειράς βιβλίων Trash Talk – It’s Easy To Be Green. Σήμερα, θα θίξουμε μερικά μόνο πράγματα που είναι τόσο πολύ εύκολο να ξεκινήσετε να κάνετε στην κουζίνα και που μπορούν να έχουν τεράστιο αντίκτυπο στον τρόπο που χρησιμοποιείται το νερό.

Ας ρίξουμε μια προσεκτική ματιά στο νερό μαγειρέματος. Μιλάμε για το νερό που χρησιμοποιείται όταν βράζουμε πατάτες, αυγά ποσέ ή όταν μαγειρεύουμε ζυμαρικά. Αυτό το νερό είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά και θα ήταν τόσο σπατάλη αν το ρίξουμε στην αποχέτευση. Ορίστε τι μπορούμε να κάνουμε αντ ‘αυτού: το χειμώνα – σκεπάζουμε με ένα καπάκι και βάζουμε την κατσαρόλα με το νερό σε μια σχάρα να κρυώσει. Αυτό διατηρεί αυτή την πολύτιμη θερμότητα στο σπίτι σας. Στη συνέχεια αδειάζετε με ένα λεπτό σουρωτήρι σε ένα δοχείο και φυλάτε στο ψυγείο. Αυτό το υγρό μπορεί τώρα να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξει μια σούπα υφή στα γεύματα των σκύλων. Εναλλακτικά, προσθέστε το στον κάδο κομποστοποίησης όπου η υγρασία, τα άμυλα και τα θρεπτικά συστατικά θα ωφελήσουν μόνο το κομπόστ. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για το πότισμα φυτών εξωτερικού χώρου – ρίξτε 2 πόδια μακριά από τη βάση οποιουδήποτε αειθαλούς δέντρου ή θάμνου.

Το καλοκαίρι – θα θέλετε να κάνετε αυτήν την εργασία λίγο διαφορετικά: τοποθετήστε την σκεπαστή κατσαρόλα σε εξωτερικό χώρο σε μια σχάρα για να κρυώσει – κρατώντας τη ζέστη έξω από το σπίτι. Μόλις κρυώσει τελείως χρησιμοποιήστε όπως προτείνεται παραπάνω ή ρίξτε πάνω σε οποιοδήποτε διψασμένο φυτό εξωτερικού χώρου.

Άλλοι τύποι μαγειρικού νερού από τον ατμό ή το βράσιμο λαχανικών μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν με τον ίδιο τρόπο όπως παραπάνω, ωστόσο είναι πολύ πιο πολύτιμα όταν χρησιμοποιούνται ως βάση για την παρασκευή σπιτικού ζωμού ή ζωμού. Το δεσμευμένο νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το μαγείρεμα ξηρών φασολιών και μιγμάτων άγριου ρυζιού. Εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θέση του νερού κατά τη χρήση κουτιών συμπυκνωμένων σούπας ή κατά την ανασύσταση αφυδατωμένων λαχανικών. Είναι εύκολο να παγώσετε τα δεσμευμένα νερά, ωστόσο φροντίστε να μετρήσετε εκ των προτέρων το υγρό και να επισημάνετε καλά το δοχείο.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *