Ιδέες για υγιεινά γεύματα: Πράσινα βότανα για σούπα Laksa και πιάτα ζυμαρικών

Το να μαγειρέψετε ένα πιάτο στην τελειότητα είναι να κρατάτε τα μυστικά mix and match των βοτάνων πίσω από τους τοίχους της κουζίνας.

Για παράδειγμα, μια σειρά από βολβώδη και πράσινα βότανα μπαίνουν στην παρασκευή της βάσης σούπας των noodles laksa. Από την άλλη πλευρά, τα μυρωδικά κόβονται ή κόβονται σε φέτες, πριν προστεθούν στα ζυμαρικά και τη σάλτσα για ένα πιάτο ζυμαρικών.

Σούπα με κάρι Laksa Noodle

Για παράδειγμα, η σούπα laksa χρησιμοποιεί πολλά φρέσκα βότανα για να συνδυάσει ένα νόστιμο πιάτο που σας κάνει να λαχταράτε για περισσότερα.

Υπάρχουν, για παράδειγμα, τουλάχιστον 8 βότανα που πρέπει να πιάσετε για να μπορέσετε να δημιουργήσετε την πεμπτουσία γλυκιά και πικάντικη γεύση του γάλακτος καρύδας στη σούπα κάρυ laksa. Αυτά είναι τα φύλλα kaffir lime, ασκαλώνια, σκόρδο, βολβός λεμονόχορτου, φύλλα μέντας και τζίντζερ. καθώς και φύλλα λάκσα για γαρνίρισμα.

Σούπα Tamarind Laksa Noodle

Επιπλέον, μπορεί να σας αποθαρρύνει μια εξίσου μεγάλη λίστα βοτάνων για τη σούπα λάκσα ταμαρίνδου: φύλλα πολυγώνου, μπουμπούκια τζίντζερ, ασκαλώνια, λεμονόχορτο, φρέσκο ​​τζίντζερ galangal. με κόκκινα κρεμμύδια και φύλλα μέντας για γαρνίρισμα.

Λαμβάνοντας υπόψη τον όγκο της εργασίας που απαιτείται με όλο αυτό το ξέβγαλμα, τον τεμαχισμό και το τεμαχισμό όλων των βοτάνων, κανένας χειριστής στάβλων της Λάκσα δεν θα προσφέρει και τις δύο εκδοχές. Πράγματι, μια μεγάλη παραγγελία για συμπλήρωση.

Εκτός από, ξέρω έναν σεφ με μια φυσική αίσθηση για τα βότανα. κουβαλάει όλες τις συνταγές στο κεφάλι της χωρίς να αφήσει να ξεφύγει ούτε ένα συστατικό!

Το φόρτε της έγκειται στη διαισθητική κατανόηση των μιγμάτων γαστρονομικών βοτάνων, στην άψογη αίσθηση του συνδυασμού πολλών βοτάνων που λειτουργούν καλά μεταξύ τους και όλων των βοτάνων μαζί συνεργικά. Λοιπόν, σίγουρα ξέρει πώς να φτιάχνει πολλές ώρες για να κουνήσει ένα πιάτο!

Πιάτα ζυμαρικών

Όσο για τη συνταγή «Ζυμαρικά με πέστο και φρέσκα βότανα» από το περιοδικό «Good Food», απαιτεί τουλάχιστον 5 βότανα όπως πλατύφυλλο μαϊντανό, φύλλα φασκόμηλου, σχοινόπρασο, βασιλικό και εστραγκόν για να αφυπνίσουν την πράσινη γεύση σας.

Ομοίως, για μια συνταγή Martha Stewart «Ζυμαρικά με Ανοιξιάτικα Βότανα», θα χρειαστείτε 5 βότανα: μαϊντανό, μοσχοκάρυδο, εστραγκόν, άνηθο και βασιλικό.

Μια άλλη συνταγή από τη χορτοφαγική συλλογή της Delia, η οποία είναι, «Ζυμαρικά λεμονιού με βότανα και σπασμένο πιπέρι», χρησιμοποιεί 4 βότανα: βασιλικό, δυόσμο, φρέσκα κρεμμυδάκια και σκόρδο.

Ωστόσο, μια συνταγή της Lindsay Ostrom, «Garlic Butter Spaghetti with Herbs», έχει μόνο 2 βότανα: σκόρδο και βασιλικό.

Έτσι, για να προετοιμάσετε όλα αυτά τα πιάτα ζυμαρικών, θα χρειαστείτε είτε όλα τα πράσινα βότανα είτε ένα μείγμα από βολβώδη και πράσινα βότανα. Περιλαμβάνεται μόνο ένα βότανο με έντονη γεύση, φασκόμηλο ή βασιλικός, ενώ τα υπόλοιπα βότανα είναι είτε μέτρια είτε με λεπτή γεύση.

Όπως και στην περίπτωση της σούπας με noodle laksa, η κυρίαρχη ρίζα βοτάνων με έντονη γεύση είναι το τζίντζερ ενώ το υπόλοιπο είναι ένα μείγμα από μέτρια και ήπιας γεύσης βότανα.

Το θέμα είναι ότι πρέπει να επιτύχετε μια ισορροπία μεταξύ των διαφορετικών γεύσεων των βοτάνων, καθώς σε αυτήν την περίπτωση, όλα είναι θέμα γεύσης!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *