Καροτόσουπα – Συνταγή διάρροιας

Υπάρχουν πολλές αιτίες για τη διάρροια: ιοί, βακτήρια, μικρόβια, κακές τροφές, αντιβιοτικά, υπερβολική πρόσληψη καθαρτικών και ούτω καθεξής. Υπάρχουν πολλές θεραπείες για τη διάρροια, και μερικές είναι καλύτερες από άλλες. Αλλά ένα που είναι 100% φυσικό, εύκολο στην παρασκευή του, φθηνό και αποτελεσματικό είναι: η σούπα καρότου.

Παρέχει νερό για την καταπολέμηση της αφυδάτωσης ενώ αναπληρώνει το σώμα σας με νάτριο, κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο, θείο και μαγνήσιο. Παρέχει επίσης πηκτίνη και καλύπτει το έντερο για να μειώσει τη φλεγμονή. Επιπλέον, θα αποτρέψει τον εμετό και την ανάπτυξη επιβλαβών μικροβίων μέσα στο έντερο.

Αυτή η συνταγή σούπας καρότου δεν είναι η παραδοσιακή συνταγή σούπας που μαγείρευε η γιαγιά σας. Στην πραγματικότητα, θα χρειαστείτε μόνο τον χυμό από τα καρότα, καθώς δεν θέλετε να δώσετε τίποτα στερεό σε κάποιον που έχει διάρροια.

Ο, τι χρειάζεσαι:

Μια μεγάλη κατσαρόλα
Ένα σουρωτήρι
2 κιλά καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Αρχικά, ξεφλουδίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε φέτες. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το καρότο σε 1 φλιτζάνι νερό στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το καρότο. Πολτοποιήστε καλά το καρότο και προσθέστε 1 1/2 φλιτζάνι βραστό νερό. Αφήνουμε πάλι να πάρει βράση και μετά σιγοβράζουμε για άλλα 15 λεπτά. Τοποθετήστε το σουρωτήρι πάνω από ένα μεγάλο μπολ για να ανακτήσετε το χυμό καρότου και μετά ρίξτε το μείγμα σε αυτό. Πιέστε το πολτοποιημένο καρότο με ένα πιρούνι για να ανακτήσετε όσο περισσότερο χυμό καρότου μπορείτε.

Δώστε 3/4 φλιτζάνι σούπα καρότο στον ασθενή κάθε 20-30 λεπτά.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *