Κορυφαία 5 συστατικά βελτίωσης Qi σε κινέζικη σούπα με βότανα & δωρεάν συνταγή

Στα κινεζικά βιβλία φαρμακευτικής αγωγής, υπάρχουν 1000 τύποι βοτάνων που πρέπει να αναζητήσετε, ωστόσο υπάρχουν πάρα πολλά βότανα με διαφορετικά χαρακτηριστικά και φύση, επομένως δεν είναι σκόπιμο να αναμιγνύετε και να ταιριάζετε απλώς με κινέζικα βότανα. Τουλάχιστον πρέπει να κατανοήσετε τη φύση και τη συμπεριφορά πριν τα αναμίξετε στη σούπα.

Τα κορυφαία 5 συστατικά της κινέζικης σούπας με βότανα για τη βελτίωση του Qi είναι:

1. Άγριο Τζίνσενγκ
Το τζίνσενγκ είναι ευεργετικό για όλα τα εσωτερικά όργανα, διεγείρει το σωματικό σθένος, καταπραΰνει την ιδιοσυγκρασία, προάγει τη γενική ευεξία και τη μακροζωία. Είναι ο τύπος βοτάνου “Yang” σύμφωνα με το βιβλίο αναφοράς κινεζικών φαρμάκων. Όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία αυτού του άγριου ginseng, τόσο καλύτερο και υψηλότερο επίπεδο μετάλλων και διατροφής.

2. American Wild Ginseng
Διεγείρει την ενέργεια και θρέφει τους πνεύμονες και τη σπλήνα. Είναι ευεργετικό σε όσους υποφέρουν από ψυχική και καρδιακή αδυναμία, βήχα, κόπωση και εμμηνόπαυση. Το America Wild Ginseng είναι μερικές φορές πολύ καλό στο να το έχετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, συνήθως είναι καλύτερο να το πίνετε το πρωί ή πριν τον ύπνο.

3. Radix Codonopsis Pilosulae (Dangshen)
Ενισχύει το Qi, τονώνει και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Είναι επίσης αποτελεσματικό στη θεραπεία της κούρασης και της ωχρής επιδερμίδας. Είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο στην παρασκευή κινεζικής χορτόσουπας ως συστατικά.

4. Κινέζικο Γιαμ
Έχει γλυκιά γεύση και ουδέτερη φύση. Τρέφει τους πνεύμονες και τα νεφρά, δυναμώνει τη σπλήνα, σταματά τη διάρροια, βελτιώνει τη ζωτικότητα και αποκαθιστά το Qi. Δεδομένου ότι εξυπηρετεί πιο υγιεινό στον καθαρισμό του σώματος.

5. Καρυδιά
Το καρύδι βελτιώνει το Qi και ρυθμίζει την κυκλοφορία του αίματος. Είναι επίσης γνωστό ως «φρούτο μακροζωίας». Εκτός από αυτό, βοηθά επίσης στη βελτίωση της δύναμης της μνήμης μας και πιο υγιή.

Μια συνταγή για κινέζικη σούπα με βότανα βελτίωσης Qi: Σούπα κινέζικου γιαμ με χοιρινό παϊδάκι

Συστατικά:
1. Χοιρινό Ανταλλακτικό Παϊδάκι 750 γρ
2. Κινέζικο Γιαμ 500 γρ
3. Ζώο σούπας 1000 γρ
4. Αλάτι 8 γραμμ
5. Μερικές φέτες τζίντζερ
6. Νερό 2 λίτρα
7. Λίγη λευκή πιπεριά σε σκόνη

Βήματα:
1. Μουλιάζουμε τα παϊδάκια σε κρύο νερό και το βράζουμε μέχρι να βράσει το νερό. Το μαζεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
2. Κινέζικο γιαμ με φλούδα, κομμένο σε φέτες και μούλιασμα σε αλατόνερο για να μην οξειδωθεί.
3. Βάλτε τα παϊδάκια, το ζωμό της σούπας, το ζεστό νερό, τη φέτα τζίντζερ στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει η μισή.
4. Προσθέτουμε το κινέζικο γιαμ, συνεχίζουμε το βράσιμο με μεγάλη φωτιά μέχρι να πάρει βράση και μετά αλλάζουμε σε μικρή φωτιά το ζέσταμα συνεχίζουμε για 40 λεπτά.
5. Προσθέστε λίγο αλάτι και λίγο λευκό πιπέρι σε σκόνη πριν το σερβίρετε.

Απολαύστε~

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *