Μυστικά για να μαγειρεύετε υγιεινές συνταγές σούπας

«Ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει μόνο με ψωμί», λέει η Αγία Γραφή. Αλλά δεν αναφέρει ότι ένας άνθρωπος μπορεί να ζήσει μόνο με σούπα! Οι χορταστικές, απλές σούπες λαχανικών σε ζεστό ζωμό χωνεύονται εύκολα και μας κάνουν να νιώθουμε πιο χορτάτοι από άλλα γεύματα. Όταν μάλιστα χρησιμοποιούμε τη σούπα ως κύριο γεύμα, μπορούμε ακόμη και να κόψουμε θερμίδες και να αδυνατίσουμε! Μελέτες έχουν δείξει ότι η σούπα μας χορταίνει και συμβάλλει στην αίσθηση της ευεξίας.

Οι ζεστές σούπες μας κάνουν να τρώμε πιο αργά και να νιώθουμε χορτάτοι πιο γρήγορα. Όταν τρώμε πιο αργά, τρώμε λιγότερο και το σώμα μας απορροφά καλύτερα τα ευεργετικά θρεπτικά συστατικά. Τα θρεπτικά συστατικά που μπορεί να χαθούν στο μαγείρεμα κερδίζονται στην πραγματικότητα επειδή τρώμε το ζωμό που τα περιέχει.

Οι σούπες είναι υπέροχες όλη την ώρα και μπορείτε να τις απολαύσετε ανεξάρτητα από το μέρος της χώρας που ζείτε ή το κλίμα. Τι καλύτερος τρόπος για να αυξήσετε την πρόσληψη φυτικών πρωτεϊνών από το να φτιάξετε μια κατσαρόλα με νόστιμη και θρεπτική σούπα;

Η περιεκτικότητα σε νερό στη σούπα παρέχει ένα εκπληκτικό όφελος. Όταν είναι ζεστά, τα λαχανικά χωνεύονται καλύτερα και απορροφώνται τα ευεργετικά θρεπτικά συστατικά. Οι σούπες λαχανικών διασπούν την κυτταρίνη και αλλάζουν τις κυτταρικές δομές των φυτών, έτσι ώστε να χρειάζονται λιγότερα ένζυμα του σώματος για την πέψη.

Τι περιέχει μια σούπα; Συχνά περισσότερα θρεπτικά συστατικά από ό,τι αν τρώγαμε τα λαχανικά ωμά. Τα αντιοξειδωτικά απορροφώνται πολύ πιο εύκολα όταν μαγειρεύονται σε σούπα σε σύγκριση με την κατανάλωση ωμών.

Η παρασκευή σούπες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα και να μειώσετε τη σπατάλη. Οι σούπες μπορούν να παρασκευαστούν χρησιμοποιώντας όποια λαχανικά είναι λιγότερο ακριβά και με πιο υγιεινό τρόπο διατροφής – και μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο ή ακόμα και να καταψυχθούν για γεύματα αργότερα.

Όταν οι μπανάνες υπερωριμάσουν, φτιάχνουμε μπανανόψωμο. Όταν φτιάχνετε υγιεινές, θρεπτικές σούπες, σκεφτείτε το ίδιο. Δεν μπορείτε ποτέ να έχετε πολλά λαχανικά! Ό,τι περισσεύει μπορεί πάντα να το πετάξετε σε μια σούπα. Είναι επίσης ένας φανταστικός τρόπος για να φροντίσετε να τρώτε μια ποικιλία λαχανικών. Ρίξτε εκείνα που δεν είναι απαραίτητα τα αγαπημένα σας, επίσης – αυτά μπορείτε να τα απολαύσετε σε μια σούπα όταν αναμειγνύονται με άλλα συστατικά και γεύσεις.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *