Ουγγρική κοτόσουπα Nagymama για την ψυχή της οικογένειάς σας

ΕΝΤΑΞΕΙ. Σας υποσχέθηκα τη συνταγή μου για την ουγγρική κοτόσουπα. Δεδομένου ότι υποφέρουμε από μια έκρηξη της Αρκτικής, με ρίγη ανέμου στους αρνητικούς 15 έως 25 μοίρες, φαίνεται ότι μια υπέροχη κατσαρόλα με σιγοβραστή κοτόσουπα είναι το τέλειο ανέκδοτο για τις ανατριχιαστικές μέρες που βιώνουμε σε πολλά μέρη του Χώρα. Εδώ είναι ο τρόπος με τον οποίο θυμάμαι τη Nagymama, την Ουγγρική γιαγιά μου, να το φτιάχνει. Συνέχισα την παράδοσή της κάνοντας την έτσι και για τη δική μου οικογένεια:

o Γεμίστε την κατσαρόλα με νερό περίπου στα δύο τρίτα της διαδρομής. Δεν χρειάζεται μέτρηση. απλά γεμίστε το ώστε να υπάρχει αρκετός χώρος για να προσθέσετε όλα τα παρακάτω υλικά. (τα δύο τρίτα θα πρέπει να είναι σχεδόν τέλεια.)

o Ξεπλύνετε το κοτόπουλο σας με κρύο νερό και προσθέστε το στην κατσαρόλα. Χρησιμοποιήστε είτε ένα ολόκληρο κομμένο κοτόπουλο με αφαιρεμένο το εσωτερικό είτε τρία έως τέσσερα σπασμένα στήθη, με δέρμα. Αλατοπιπερώνουμε την κατσαρόλα με αλεσμένο kosher. Σκεπάζουμε εν μέρει την κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

o Όταν πάρει βράση, αφαιρέστε το καπάκι, μειώστε τη θερμοκρασία σε βρασμό και μόλις ελέγξετε τον βρασμό, καλύψτε ξανά εν μέρει. Μαγειρέψτε σε αυτή τη θερμοκρασία για περίπου 30-45 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να είναι τρυφερό όταν το τρυπάτε με ένα πιρούνι.

o Σβήνουμε τη φωτιά και αφαιρούμε τα υπολείμματα από το πάνω μέρος της κατσαρόλας. Στη συνέχεια, αφαιρέστε όλο το κοτόπουλο από την κατσαρόλα. Ξεφλουδίζουμε, ξεκοκαλίζουμε, κόβουμε σε μπουκιές και το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέστε καθαρισμένα καρότα (ο αυθεντικός ουγγρικός τρόπος είναι να τα προσθέσετε ολόκληρα, όχι κομμένα), σέλινο κομμένο σε κύβους (πάλι, προσθέστε ολόκληρα τα κοτσάνια αν θέλετε να είναι αυθεντικά) και κομμένα στα τέσσερα ξεφλουδισμένα κρεμμύδια μεσαίου μεγέθους. Ελέγξτε τα καρυκεύματα σας, προσθέτοντας τώρα γνήσια, γλυκιά ουγγρική πάπρικα (προσθέτω επίσης μια υγιεινή δόση θυμαριού, αν και το Nagymama δεν το έκανε ποτέ!) Σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον μια-δυο ώρες, έως ότου οι γεύσεις έχουν την ευκαιρία να αναμειχθούν. (Μπορείτε επίσης να το αφήσετε να σιγοβράσει όλο το βράδυ στη χαμηλότερη δυνατή φωτιά, αφαιρώντας το από την εστία πρώτα το πρωί.)

o Ακριβώς πριν είστε έτοιμοι να το σερβίρετε, προσθέστε λεπτές χυλοπίτες αυγών κατευθείαν στην κατσαρόλα, δυναμώνοντας τη φωτιά ώστε να ψηθούν (περίπου οκτώ λεπτά.) Απολαύστε!

Το Nagymama το σέρβιρε πάντα με σπιτικό ψωμί και αγνό βούτυρο. Σερβίρεται επίσης ένα ευρωπαϊκό γλυκό, όπως και ένα καλό φλιτζάνι καφέ ή τσάι μετά το δείπνο.

Λιγότερα αρώματα γεμίζουν καλύτερα το σπίτι σας. Λιγότερες αναμνήσεις από το σπίτι των παιδιών σας θα μπορούσαν να είναι πιο δυνατές από αυτές που θα δημιουργήσει αυτό. Προσπαθήστε να κρατήσετε ένα δοχείο με αυτό για τον υπόλοιπο χειμώνα. Το ίδιο προσπαθώ να κάνω……

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *