Πώς να ετοιμάσετε τη σούπα Ogbono

Η σούπα Ogbono είναι μια αφρικανική λιχουδιά. Το Ogbono προέρχεται από το εκτροφείο Wild mango. Μετά την προετοιμασία τρώγεται είτε με Eba (από μανιόκα επεξεργασμένη με garri), είτε με Fufu (από μανιόκα) είτε με Amala (από ξερό άγουρο plantain ή γιαμ)

Αν προετοιμαστεί σωστά, είναι μια λιχουδιά που μπορεί πάντα να κάνει το γεύμα σας να αξίζει τον κόπο.

Υλικά/Συνταγές που χρειάζονται:

(1) Ogbono

(2) Okro

(3) Φοινικέλαιο

(4) Κρεμμύδι

(5) Κρέας

(6) Αποξηραμένα ψάρια

(7) Αποθέματα ψαριών

(8) Αποξηραμένο τριμμένο πιπέρι.

(9) Αλάτι

(10) Καραβίδα

(11) Γαρίδες (αποξηραμένες ή νωπές)

(12) Κύβοι Maggi

(13) Φύλλα λαχανικών

ΤΕΧΝΙΚΗ/ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

ΒΗΜΑΤΑ 1. Πρώτα από όλα αλέθετε το Ogbono (άγριο πυρήνα Mango) μαζί με καραβίδες. Η ποσότητα θα πρέπει να εξαρτάται από το μέγεθος της κατσαρόλας σας και από τον μέσο αριθμό ατόμων που θέλετε να εξυπηρετήσετε. Επίσης, ανά βράσιμο του κρέατος σας, κόψτε σε φέτες τα κρεμμύδια και τα φύλλα λαχανικών σας.

ΒΗΜΑ 2. Κόβετε το Okro σας με μαχαίρι ή τρίφτη και μουλιάζετε το ζωμό ψαριού σας με χλιαρό νερό. Αυτό γίνεται για να μειωθεί η σκληρότητα του ζωικού ψαριού πριν το εφαρμόσετε στη σούπα.

ΒΗΜΑ 3. Ρίχνετε φοινικέλαιο σε ένα μπολ και ανακατεύετε το τριμμένο ogbono και τις καραβίδες μαζί με αυτό και ανακατεύετε πολύ καλά.

ΒΗΜΑ 4. Ρίχνεις νερό στην κατσαρόλα σου και αφήνεις να βράσει. Στη συνέχεια, προσθέτετε το ανάμεικτο φοινικέλαιο, το Ogbono και τις καραβίδες στην κατσαρόλα. Αλλά μην καλύπτετε την κατσαρόλα που βράζει αφού ρίξετε το μείγμα. Αυτό γίνεται για να επιτρέψουμε στη σούπα να έχει την ελαστικότητά της.

ΒΗΜΑ 5. Μετά από 10 λεπτά, εφαρμόστε ανά βρασμένο κρέας και κομμένο κρεμμύδι στην κατσαρόλα.

ΒΗΜΑ 6. Μετά από 5 λεπτά, απλώστε τα πλυμένα αποξηραμένα ψάρια σας, το ζωμό ψαριού, το τριμμένο πιπέρι, το αλάτι, τις γαρίδες, τις μπάμιες και τους κύβους μάγους. Και αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά στη φωτιά.

ΒΗΜΑ 7. Προσθέστε τα φύλλα λαχανικών σας και αφήστε τα να ψηθούν για άλλα 5 λεπτά και η σούπα σας είναι έτοιμη.

Γράφτηκε από τον Henry Okotoghaide

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *