Σούπα πάπιας

Έχετε ακούσει κάποιον να λέει, “Ήταν εύκολο σαν σούπα πάπιας!” Από πού προήλθε αυτό το ρητό; Αποδίδεται σε έναν από τους δεκάδες χιλιάδες αναζητητές χρυσού που κατακλύζονταν από την Αλάσκα (μια περιφέρεια των Ηνωμένων Πολιτειών, όχι ακόμη περιοχή) κατά τη διάρκεια του χρυσού πυρετού του Klondike 1896-1899. Η Αλάσκα ήταν (και εξακολουθεί να είναι) ένα άγριο και συχνά αφιλόξενο μέρος για να ζεις. Οι Gold Rushers έπρεπε να προσαρμοστούν στις ντόπιες συνήθειες διατροφής και καταφυγίου. Μία από αυτές τις ντόπιες συνήθειες ήταν να πυροβολούν μια πάπια με κάθε ευκαιρία και να φτιάχνουν ένα γεύμα σούπας από αυτήν.

Αναζητήστε στον ιστό “traditionalanimalfoods.org” για να καταλάβετε ότι οι διαφορετικές φυλές των ιθαγενών της Αμερικής της Αλάσκας έχουν ξεχωριστές συνταγές για το πώς να προετοιμάσετε σούπα πάπιας. Μπορεί οι Gold Rushers να απέτυχαν να το προσέξουν ή θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο να πεις Duck Soup παρά να διακρίνεις μεταξύ του “Duck Soup Coast Salish” ή του “Duck Soup a la Mistissini Cree”. Στους Ινουίτ «άρεσε η παχύρρευστη σούπα πάπιας. Το εσωτερικό, το κεφάλι και τα πόδια της πάπιας χρησιμοποιήθηκαν για να πυκνώσει ο ζωμός». μμ!

Οι Gold Rushers που ήρθαν στην Αλάσκα προέρχονταν από όλους τους σταθμούς της ζωής και δεν ήταν όλοι Αμερικανοί. Στα τέλη του 1800 πολλοί άνθρωποι ζούσαν σε πόλεις και είχαν ξεχάσει τους τρόπους των προγόνων της φυλής τους. Η πρακτικότητα, η παράδοση και οι τεχνικές για τον τρόπο απόκτησης και προετοιμασίας άγριων τροφίμων είναι σημεία αναφοράς που χρησιμοποιούν οι ιθαγενείς για να επιβιώσουν. Οι Gold Rushers εισχώρησαν κυριολεκτικά βαθιά στο εσωτερικό της Αλάσκας, ακολουθώντας συνήθως ποτάμια μέχρι τις πηγές τους, και αν δεν κατάφερναν να βρουν τροφή ή καταφύγιο, οι αρκούδες, οι λύκοι και άλλα άγρια ​​ζώα δεν θα έχαναν την ευκαιρία να φτιάξουν Duck Soup από αυτά.

Οι ντόπιοι θυμήθηκαν τις ιστορίες που λέγονταν συχνά και είχαν εμπειρία από πρώτο χέρι βλέποντας αγαπημένα πρόσωπα να λιμοκτονούν, να υποκύπτουν στο κρύο ή να χάνονται στην άγρια ​​φύση καθώς προσπαθούσαν να συντηρήσουν την οικογένειά τους. Γνώριζαν τις παραδόσεις τους, ποιοι ήταν και ποιοι ήταν ως λαός. Θαυμάστε τους για την επιμονή τους. Μην τους κατακρίνετε ότι φτιάχνουν σούπα με μύτη πάπιας. Αναζήτηση στον Ιστό Ιερεμίας 29:11.

Ο Θεός έχει ένα σχέδιο για σένα. Πιθανώς, το να αναζητάς χρυσό σε επικίνδυνα μέρη και να τρως σούπα πάπιας στην πορεία δεν είναι σημεία αναφοράς στο σχέδιό του. Λοιπόν, πώς θα μάθετε ποιο είναι το σχέδιό του και θα κάνετε την οικογενειακή σας παράδοση να ακολουθήσετε αυτό το σχέδιο; Αρχίζει όταν προσεύχεσαι στον Θεό. Ρώτα τον. Ολοκληρώστε την προσευχή σας με το «στο όνομα του Ιησού» και σίγουρα θα έχετε τη χάρη του στη ζωή σας.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *