Σούπα Facts – Διασκεδαστικά Trivia!

Είστε λάτρης της σούπας και των συνταγών για σούπα; Εκτός από την υπέροχη γεύση και την ποικιλία που έχει η σούπα, έχει επίσης μια μεγάλη ποικιλία χρήσεων στις ιστορίες μας στον κόσμο. Εδώ είναι μερικά γνωστά και ελάχιστα γνωστά γεγονότα για τη σούπα που μπορεί να σας φανούν ενδιαφέροντα. το έκανα!

o Μπορείτε να πιστέψετε ότι οι Αμερικανοί πίνουν πάνω από 10 δισεκατομμύρια μπολ σούπας κάθε χρόνο! Είναι πολλή σούπα!

o Κάθε χρόνο, το 99% όλων των αμερικανικών σπιτιών αγοράζουν σούπα – μετατρέποντάς την σε επιχείρηση 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ουάου! Είμαι σε λάθος δουλειά!

o Ποιος τρώει περισσότερη σούπα;. Άντρες ή γυναίκες; Λοιπόν, για ένα τυπικό μεσημεριανό γεύμα, οι γυναίκες φαίνεται να έχουν περισσότερες από διπλάσιες πιθανότητες να φάνε σούπα από τους άνδρες. Οι στατιστικές λένε, 9,6% έναντι 4,0%.

o Πότε ήταν τα πρώτα στοιχεία ότι οι πρόγονοί μας έτρωγαν σούπα; Περίπου 6000 π.Χ.! Και μαντέψτε τι είδους σούπα ήταν; Ιπποπόταμος!

o Έτσι, στα τέλη του 1700, προφανώς ο Γάλλος βασιλιάς ήταν τόσο ερωτευμένος με τον εαυτό του που έβαλε τους βασιλικούς του σεφ να δημιουργήσουν μια σούπα που θα του επέτρεπε να δει τη δική του αντανάκλαση στο μπολ. Sheesh! Αλλά ως αποτέλεσμα, γεννήθηκε το consommé (διαυγής ζωμός).

o Εφόσον μιλάμε για τους Γάλλους, εδώ είναι μια άλλη ενδιαφέρουσα κουβέντα για τη σούπα που έπρεπε να συμπεριλάβω σε αυτή τη σελίδα Soup Facts. Στη γαλλική Αυλή του Λουδοβίκου ΙΔ’, τα γεύματα των κυριών ήταν κυρίως σούπα. Μαντέψτε ποιο ήταν το σκεπτικό; Φοβόντουσαν ότι το μάσημα θα τους έκανε να ξεσπάσουν στις ρυτίδες του προσώπου! Αν αυτό ίσχυε σήμερα, θα έθετε εκτός λειτουργίας τους πλαστικούς χειρουργούς!

o Αυτό με τσάκισε! Κι όμως, είναι γεγονός ότι μπλέκει η μόδα, τα σκεύη φαγητού και φυσικά η σούπα! Ιδού: Γιατί οι λεπτές σούπες έγιναν όλη η μόδα στην Ευρώπη κατά τον 17ο αιώνα; Το κουτάλι εφευρέθηκε. (Πώς έφαγαν σούπα πριν το κουτάλι;;) Γιατί εφευρέθηκε το κουτάλι; Λόγω της τελευταίας τάσης της μόδας: μεγάλα και άκαμπτα βολάν που φορούσαν οι άνδρες και οι γυναίκες των υψηλών γηπέδων στο λαιμό τους. (Στοιχηματίζω ότι έτσι πήραν τις ιδέες τους οι κλόουν για τα κοστούμια τους!) Ο σχεδιασμός του κουταλιού ήταν να φιλοξενεί όσους φορούσαν αυτά τα μεγάλα βολάν και να μην τους στάζουν!

o Η πρώτη υγρή τροφή που παίρνουν τα περισσότερα μωρά είναι το γάλα από το στήθος της μητέρας, που συχνά ονομάζεται «Σούπα γάλακτος».

o Φρανκ Σινάτρα πάντα ζητούσε να του είναι διαθέσιμη σούπα με κοτόπουλο και ρύζι στα καμαρίνια του πριν βγει στη σκηνή. Είπε ότι πάντα καθάριζε το μυαλό του και τακτοποιούσε την κοιλιά του.

o Ένα άλλο διάσημο πρόσωπο που αγαπούσε τη σούπα ήταν ο Andy Warhol. Είπε σε κάποιον ότι ζωγράφιζε αυτά τα διάσημα κουτάκια σούπας γιατί ήταν αυτό που έφαγε για μεσημεριανό γεύμα – κάθε μέρα για 20 χρόνια!

o Η σούπα ήταν πάντα γνωστή ως η θεραπευτική για κάθε πάθηση της καρδιάς, του μυαλού, της ψυχής και του σώματος… και αυτό το παλιό ρητό των Γίντις το λέει καλύτερα… «Τα προβλήματα αντιμετωπίζονται πιο εύκολα με τη σούπα παρά χωρίς».

o «Από σούπα και αγάπη, το πρώτο είναι το καλύτερο». – από μια παλιά ισπανική παροιμία. (Μερικές φορές, νομίζω ότι είναι πολύ αλήθεια!)

Θέλετε περισσότερα ενδιαφέροντα στοιχεία και συμβουλές για τη σούπα; Απλά επισκεφθείτε το Soup Hoopla! Δικτυακός τόπος.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *