Σούπες, είδη και στυλ

Ξέρετε τη διαφορά μεταξύ

  • Μια σούπα
  • Μια κατσαρόλα
  • Ένα στιφάδο
  • Ένα ζεστό ρόφημα;

Ορίζω τη σούπα ως ένα υγρό φαγητό που έχει παρασκευαστεί με το βράσιμο ενός συνδυασμού λαχανικών, κρέατος, ψαριού και καρυκευμάτων

Η σούπα σερβίρεται πιο συχνά ως ορεκτικό ως το πρώτο μέρος του δείπνου, αλλά ανάλογα με τον τύπο της σούπας, μπορεί επίσης να είναι το επίκεντρο ενός δείπνου, συμπληρώνοντας με ψωμί ή τοστ.

Η σούπα χρησιμοποιείται επίσης για ιατρικούς σκοπούς, ως ένας τρόπος για να προσφέρει ένα θρεπτικό γεύμα που είναι εύκολο να χωνευτεί.

Τύποι σούπας

ΚΑΘΑΡΕΣ ΣΟΥΠΕΣ

Οι Clear Soups παρασκευάζονται από προσεκτικά προετοιμασμένο ζωμό, χρησιμοποιώντας είτε κρέας είτε λαχανικά για να του δώσουν γεύση. Οι κύριες ποικιλίες διαφανών σούπας είναι το bouillon και το consomme

ΠΟΝΤΕΣ ΣΟΥΠΕΣ

Οι παχύρρευστες σούπες παρασκευάζονται επίσης από ζωμό, αλλά παχύνονται με την προσθήκη γάλακτος ή κρέμας, λαχανικών, αυγών, ρυζιού ή δημητριακών. Οι παχύρρευστες σούπες μπορεί να μοιάζουν αρκετά με μαγειρευτά ή κατσαρόλα και μπορούν να αποτελέσουν τη βάση του γεύματος.

ΖΩΜΟΙ

Οι ζωμοί παρασκευάζονται από βάση καθαρού υλικού. Οι ζωμοί μπορεί να είναι μια αραιή σούπα, αλλά πιο συχνά φτιάχνονται ως πηχτή σούπα χρησιμοποιώντας λαχανικά, ρύζι ή κριθάρι και σερβίρονται ως το βασικό μέρος ενός γεύματος.

ΣΟΥΠΕΣ ΚΡΕΜΑ

Οι σούπες κρέμας όπως η συνταγή για κρεμώδη πατάτα, είναι λείες, γευστικές και εξαιρετικά θρεπτικές. Γενικά για να φτιάξετε μια κρέμα σούπας, τα υλικά ανακατεύονται μετά το μαγείρεμα και μια μικρή μερίδα (ένα φλιτζάνι περίπου) κρέμας ή γάλακτος διπλώνεται στη σούπα. Προσέχω πάντα όταν ξαναζεσταίνω μια κρέμα σούπας να μην βράζει η σούπα.

ΜΠΙΣΚΙΑ

Τα μπισκότα είναι γενικά πλούσια και παχιά, και παρασκευάζονται από θηράματα ή οστρακοειδή (αστακό, γαρίδες ή καβούρι).

ΣΟΥΔΕΣ

Συχνά τα θαλασσινά αποτελούν τη βάση των σοουράδων και συμπληρώνονται με λαχανικά και κράκερ ή κρουτόν.

ΠΟΥΡΕΙΣ

Οι πουρές είναι ομαλά κουπ, που γίνονται με την ανάμειξη των συστατικών μετά το τέλος της διαδικασίας μαγειρέματος. Ένας πουρές δεν είναι τόσο πηχτός όσο μια κρέμα σούπας

Η σούπα είναι πράγματι μια ευέλικτη μορφή τροφής και σίγουρα αξίζει περισσότερα βραβεία από αυτά που συνήθως δίνονται!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *