Χειμερινό δόλωμα κυπρίνου Μυστικά για τη μεγιστοποίηση της επιτυχίας του σπιτικού μπουί και της επικόλλησης!

Μπορείτε να μεγιστοποιήσετε τα αποτελέσματά σας στο κρύο νερό αξιοποιώντας τη δύναμη ορισμένων από τις πιο βασικές διαδικασίες και ουσίες που χρησιμοποιεί ο κυπρίνος κάθε μέρα; Η απάντηση είναι ναι και μερικές από αυτές τις άκρες μπορούν να ενισχυθούν σε τεράστιο βαθμό για να βελτιώσουν την επιτυχία σας και τις περισσότερες φορές να παράγουν πολύ άμεσα αποτελέσματα αλιείας μεγάλων ψαριών τόσο σε σπιτικά όσο και σε έτοιμα δολώματα ενισχυμένα με αυτούς τους πολύ ιδιαίτερους τρόπους! Διαβάστε παρακάτω και λάβετε αυτές τις βασικές πληροφορίες τώρα!

Αρχικά, σκεφτείτε να αξιοποιήσετε τη δύναμη των φυσικών προϊόντων πέψης σύντομες περικοπές και γεύσεις που ο κυπρίνος καταναλώνει φυσικά ως βασική τροφή!

Σας προτείνω να διαβάσετε πραγματικά για τις ενεργές ζύμες και να τις προμηθευτείτε στον Ιστό. Παραδείγματα αυτών περιλαμβάνουν προβιοτικές ζύμες για παράδειγμα από την CC Moore (για την οποία είμαι σύμβουλος.) Συνδυάστε ενεργές και ανενεργές ζύμες στα μείγματα με βάση κρύου νερού και στα υγρά μείγματα τροφίμων σας. Με αυτόν τον τρόπο θα βελτιώσετε μαζικά την απόδοση του δολώματος! Αυτός είναι ένας τομέας στον οποίο έχω τεράστια εμπειρία δοκιμών και με πολύ καλό λόγο!

Η παραγωγή σπιτικών μειγμάτων μαγιάς για χρήση ως ή μέσα σε δολώματα κρύου νερού μπορεί να γίνει με πολύ λίγη προηγούμενη γνώση ή εμπειρία. Ωστόσο, όπως και με οτιδήποτε άλλο, τα καλύτερα αποτελέσματα και αποτελέσματα βρίσκονται μέσω των συνδυασμών δοκιμών σε πραγματικά ψάρια κατά τη δοκιμαστική ψάρεμα το χειμώνα!

Σας συνιστώ να εφαρμόζετε μόνο μικρές παρτίδες δοκιμαστικών δολωμάτων κατά το ψάρεμα. Κάνω το πιο σημαντικό μου τεστ δολώματος το χειμώνα και η ανατροφοδότηση της δοκιμής αυτή τη στιγμή είναι η πιο πολύτιμη από οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, καθώς μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη σε όλο τον υπόλοιπο χρόνο με απόλυτη σιγουριά!

Όταν το νερό είναι πολύ πυκνό λόγω του κρύου, ο μεταβολισμός των ψαριών μειώνεται δραστικά, και αυτό συμβαίνει όταν η δραστηριότητα σίτισης είναι στο απόλυτο ελάχιστο. Το δοκιμαστικό ψάρεμα σε εύκολες ρηχές λίμνες σε αυτές τις συνθήκες δείχνει πολύ γρήγορα μια νικητήρια παρτίδα δοκιμαστικών δολωμάτων! Αλλά μπορείτε να εφαρμόσετε αυτά τα νικητήρια δολώματα στη συνέχεια σε σκληρά ή μεγάλα νερά ψαριών αμέσως μετά από εύκολη δοκιμή ψαριών και εξευγενισμό δολώματος.

Τις περισσότερες φορές ένας νικηφόρος συνδυασμός όχι μόνο θα σας πιάσει μεγάλα ψάρια, αλλά μπορεί να σημαίνει ότι θα πιάσετε το μεγαλύτερο ψάρι στη λίμνη! Μπορεί επίσης να σημαίνει συνήθως ότι πιάνετε το μεγαλύτερο αλιεύμα ολόκληρου του έτους, επειδή τα ψάρια τείνουν να ομαδοποιούνται πολύ το χειμώνα και μάλιστα κυριολεκτικά στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο! (Ο φίλος μου ο Άλαν Γουέλς μου το είπε πρόσφατα ενώ έκανα υποβρύχια γυρίσματα τον Ιανουάριο για τα επερχόμενα κομμάτια της τηλεόρασης CC Moore!)

Ποιες άλλες πρακτικές συμβουλές μπορείτε να εφαρμόσετε πολύ άμεσα το χειμώνα στο σπίτι ή στην τράπεζα για να βελτιώσετε τα αποτελέσματά σας; Πολλά συστατικά αιθέριων ελαίων δρουν στα αισθητήρια συστήματα του κυπρίνου με παρόμοιους τρόπους με τις διεγερτικές ορμόνες που απελευθερώνουν ο κυπρίνος κατά την περίοδο ζευγαρώματος. Αυτές οι ουσίες προσελκύουν πολύ έντονα τους κυπρίνους διεγείροντάς τους να παίρνουν δολώματα και ακόμη και να ανταγωνίζονται για αυτά! (Αυτό είναι μόνο ένα κρυφό αποτέλεσμα ορισμένων από τα ευρέως γνωστά και χρησιμοποιούμενα αιθέρια έλαια μπαχαρικών όταν χρησιμοποιούνται σωστά στις σωστές δόσεις!)

Το χειμώνα μπορείτε να αυξήσετε σημαντικά τα επίπεδα των αιθέριων ελαίων που χρησιμοποιείτε. Αλλά μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε πάντα μια υγρή λεκιθίνη υψηλής ισχύος για να γαλακτωματοποιείτε τυχόν έλαια! Αυτές οι μορφές λεκιθινών κάνουν τα έλαια και παρόμοιες ουσίες να διαχέονται πολύ πιο εύκολα και να ανιχνεύονται εύκολα σε κρύο πυκνό νερό.

Οι υγρές λεκιθίνες κάνουν τα έλαια πολύ πιο εύπεπτα επίσης! Επομένως, αν προτιμάτε να χρησιμοποιείτε, για παράδειγμα, ψάρια σε χαμηλή θερμοκρασία το χειμώνα, θυμηθείτε να εκμεταλλευτείτε τη δύναμη των λεκιθινών!

Λάβετε υπόψη το γεγονός ότι οι υγρές λεκιθίνες σόγιας υψηλής δραστικότητας είναι μια τροφή με πολλές θερμίδες και ενισχύουν την κυτταρική ενέργεια του κυπρίνου, η οποία βοηθά στην ενεργοποίηση της δραστηριότητας σίτισης και είναι ένα πραγματικό έναυσμα σίτισης σύμφωνα με τον κορυφαίο Ιάπωνα επιστήμονα ψαριών Harada!

Ένα αγαπημένο tip που μου αρέσει να δίνω είναι να χρησιμοποιώ πάστα τον χειμώνα! Αυτός ήταν ο τρόπος για εκατοντάδες χρόνια και μέχρι την επανάσταση του boilie, οι κορυφαίοι ψαράδες κυπρίνου χρησιμοποιούσαν πάστες υψηλής πρωτεΐνης για να πιάσουν ψάρια ρεκόρ!

Τα δολώματα που βασίζονται σε συστατικά με πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες είναι συχνά ελαστικά ως προς τα χαρακτηριστικά δέσμευσής τους για να διαρκέσουν ανέπαφα για πολλές ώρες, ενώ ταυτόχρονα διαλύουν τις πραγματικές σκανδάλες τροφοδοσίας στη στήλη του νερού. Ζωντανές και ανενεργές ζύμες σε συνδυασμό με n-βουτυρικό οξύ, για παράδειγμα, και φρέσκο ​​στυμμένο χυμό ανανά για παράδειγμα και μαρμίτα αναμεμειγμένο δημιουργεί μια ωραία εμβάπτιση ή μούσκεμα για οποιοδήποτε δόλωμα το χειμώνα. Φυσικά, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ενισχύσετε ένα τέτοιο υγρό, συμπεριλαμβανομένων αλάτων, ελαίων φρούτων, αιθέριων ελαίων, διαφόρων αμινοξέων σε σκόνη όπως η λυσίνη, καθώς και άλλων ουσιών χαμηλού pH, όπως μια σειρά από διαφορετικές βεταϊνες και αρωματικές ουσίες, φυσικά εκχυλίσματα και ούτω καθεξής .

Εάν δεν είστε σίγουροι για το πώς να προσεγγίσετε την παρασκευή πάστες για το χειμώνα ή πώς να δημιουργήσετε μια πάστα για αρχάριους για το χειμώνα και οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου, τότε οι παρακάτω προτάσεις θα σας βοηθήσουν πολύ!

Σκεφτείτε για το δόλωμα από την άποψη ότι δεν είναι στερεό αλλά ως αυτό που θα γίνει. μορφή υγρού διαλύματος, που ρέει και διασκορπίζεται ενεργά σε όλα τα στρώματα της στήλης νερού προς τα έξω όσο το δυνατόν περισσότερο!

Σκεφτείτε ολόκληρο το δόλωμα σας ως μια διαλυτική σούπα και ως ένα πυκνό σύννεφο ουσιών που προκαλεί τροφοδοσία. Αυτά πρέπει να διεισδύσουν στο νερό ενεργά, περιβάλλοντας έτσι τα ψάρια σας τόσο δυνατά σε κρύο νερό που δεν διεγείρουν απλώς τα ψάρια να παρατηρήσουν κάτι νέο στο περιβάλλον τους, αλλά θα αλλάξουν ενεργά και δυναμικά τη χημεία του σώματος και του εγκεφάλου του κυπρίνου!

Αυτές οι αλλαγές θα παράγουν τα μέγιστα αποτελέσματα αλιείας γιατί κυριολεκτικά αλλάζουν θετικά τη συμπεριφορά των ψαριών ως απάντηση στην παρουσία των δολωμάτων σας στο νερό!

Όλα αυτά μπορεί να ακούγονται πολύ περίπλοκα, αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι και μέθοδοι και προσεγγίσεις για αρχάριους για να ξεκινήσετε να το πετύχετε! Το άρωμα Tutti Fruitti περιέχει μια ουσία για παράδειγμα, η οποία στην πραγματικότητα δίνει στα ψάρια μια δωρεάν ώθηση ενέργειας μέσα στα κύτταρα, και αυτό βοηθά σημαντικά στην αφύπνιση του μεταβολισμού των ψαριών βελτιώνοντας τις απαντήσεις στη διατροφή και τον αριθμό των δαγκωμάτων κρύου νερού που επιτυγχάνονται! Το υγρό και το κονιοποιημένο πρόσθετο και τα αιθέρια έλαια του Robin Red κάνουν παρόμοια πράγματα με διάφορους διαφορετικούς τρόπους!

Η ακατέργαστη μελάσα αντιπροσωπεύει ένα πραγματικά σημαντικό βασικό συστατικό στα χειμερινά δολώματα. Η μελάσα είναι πλούσια σε ζωοτροφές που προκαλούν βετίνη και άλλους βασικούς διατροφικούς παράγοντες. Μεταξύ των πιο αποδεδειγμένων και θετικών επιπτώσεων και επιδράσεων της μελάσας είναι η ικανότητά της να βελτιώνει τη λειτουργία του δολώματος ανοίγοντας τα πυκνά δολώματα, ώστε να γίνονται πιο διαλυτά και ενεργά σε πολλά επίπεδα!

Μια άλλη συμβουλή αφορά τη διαλυτότητα του δολώματος! Αυτός ο παράγοντας είναι απολύτως ζωτικής σημασίας τον χειμώνα και τους πιο κρύους μήνες! Εάν βασίζετε μια πάστα πάνω στη μελάσα και τη σκόνη Belachan μόνο για αρχή, τότε πιστέψτε με θα βελτιώσετε την αποτελεσματικότητα του σπιτικού και έτοιμου μπόιλι, ιδιαίτερα αν επιλέξετε να συμπεριλάβετε αυγά.

Οι τρόποι για να βελτιώσετε τα σπιτικά και έτοιμα μπόιλινγκ, τα μείγματα stick, τις πάστες, τα μείγματα μεθόδου και spod είναι ατελείωτοι. Ωστόσο, όσον αφορά τα boilies, έχω διαπιστώσει ότι η πάστα είναι ο καλύτερος τρόπος τον χειμώνα. Αποφεύγω όσο μπορώ τα θερμαινόμενα δολώματα! Ένας φίλος μου μόλις αυτά τα Χριστούγεννα του 2013, ψάρεψε στην εύκολη λίμνη στο συγκρότημα Farlows.

Σε μια μέρα έπιασε 14 κυπρίνους μέχρι τα είκοσι, συμπεριλαμβανομένου του αγκιστρώματος του μεγαλύτερου ψαριού που ήταν πάνω από τριάντα. Αυτό χρησιμοποιούσε δολώματα πάστας που δημιουργήθηκαν αφού διάβασα τις περαιτέρω πληροφορίες μου και βελτίωσα τις συνταγές και τις πάστες με τις ουσίες του δολώματος. Περαιτέρω δοκιμή δολώματος των νέων σπιτικών δολωμάτων του, κατόπιν συμβουλής μου, ήταν ο λόγος για τον οποίο ψάρευε την εύκολη λίμνη για άμεση ανατροφοδότηση. Τα αλιεύματα των αποτελεσμάτων των δοκιμών του ήταν πολύ πιο πέρα ​​από αυτά των ψαράδων στη λίμνη που χρησιμοποιούσαν έτοιμα μποϊλ. Επικοινώνησε μαζί μου ενθουσιασμένος, πείτε μου πόσο ευχαριστημένος και γεμάτος αυτοπεποίθηση ήταν από τότε που ασχολήθηκε με την κατασκευή σπιτικών δολωμάτων!

Καθώς ήταν ανοιχτός για 48 ώρες, μου είπε ότι αποφάσισε να ψαρέψει την κύρια λίμνη για πρώτη φορά. Εκείνο το βράδυ πέτυχε να πιάσει έναν από τους επτά περιζήτητους κοινούς κυπρίνους τριάντα λιβρών στη λίμνη. τι αποτέλεσμα! Ήταν ένα νέο προσωπικό καλύτερο για εκείνον για έναν χειμωνιάτικο κοινό κυπρίνο! Τέτοια είναι η δύναμη των δολωμάτων πάστας σε συνδυασμό με ισχυρές πληροφορίες δολώματος και τελειοποίηση και δοκιμή δολώματος στη δράση. Αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιώ συνεχώς τη δοκιμή ενεργού δολώματος και πραγματικά σας συνιστώ να ψαρεύετε νέα δολώματα χρησιμοποιώντας ένα δόλωμα ελέγχου σε εύκολα νερά το χειμώνα για να βελτιώσετε τους φανταστικούς νικητές σπιτικών δολωμάτων για το χειμώνα και μάλιστα όλο το χρόνο!

Ίσως ρωτήσετε πώς και γιατί αλλιώς θα χρησιμοποιούσα δολώματα πάστας; Λοιπόν, ο καλύτερος τρόπος για να εισάγετε ένα νέο δόλωμα σε οποιοδήποτε νερό είναι χρησιμοποιώντας πάστα και όχι βραστά ή βρασμένα στον ατμό δολώματα! Το μυστικό αυτού είναι πόσο αποτελεσματικά οι διαλυτικές ουσίες που είναι εγγενείς στα δολώματα της πάστας σας διαχέονται στα πιο συγκεντρωμένα επίπεδα και αυτά τα επίπεδα είναι πολύ πιο μακριά από αυτά που είναι δυνατά με οποιοδήποτε μπόιλ!

Ίσως θέλετε μερικές συμβουλές για αποδεδειγμένους νικητές του χειμώνα. Λοιπόν, για παράδειγμα, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη γεύση Tutti Fruitti που είναι μια πολύ δημοφιλής αποδεδειγμένη γεύση κρύου νερού, τότε φτιάξτε δολώματα πάστας αντί για μπόιλιες! Στα χρόνια των δοκιμών μου χειμώνα και καλοκαίρι, το πιο αποτελεσματικό εύρος χρόνου αιχμής για δολώματα με υπερβολική γεύση είναι τα πρώτα 30 λεπτά. Ακολουθούν οι συνεχείς 3 ώρες, κατά τις οποίες οι επιπτώσεις του δολώματος μειώνονται δραματικά καθώς χάνονται οι πιο ενεργά διαλυτικές ουσίες! Αυτή είναι η ώρα να αποβάλεις χρησιμοποιώντας φρέσκα δολώματα!

Συνεχίστε να μετακινείτε τα δολώματά σας τον χειμώνα γιατί σίγουρα θα τραβήξετε την προσοχή των περίεργων ψαριών και μάλιστα θα τα εντοπίσετε πιο εύκολα. Είχα φορές που έκανα επανειλημμένα χύτευση το χειμώνα, όταν τελικά έκανα κυριολεκτικά ρίψη ακριβώς πάνω από ψάρια, πετυχαίνοντας έτσι αγκιστρωμένο ψάρι ενώ απλώς τοποθετούσα το καλάμι στα υπόλοιπα μετά το cast! Τα χειμωνιάτικα ψάρια μπορεί να είναι πολύ περίεργα και η βουτιά των φρέσκων δολωμάτων κάνει πραγματικά όλη τη διαφορά!

Πολλοί ψαράδες με ρωτούν για τα εμποτισμένα δολώματα και πώς να τα βελτιώσουν. Για κρύο καιρό, για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε σπιτικά υγρά χρησιμοποιώντας εξαιρετικά ισχυρά πρόσθετα σε σκόνη. Μερικά από τα παραδείγματα της επιλογής μου περιλαμβάνουν σκόνη βελεχάνης, υγροποιημένο φρέσκο ​​κατεψυγμένο αιμοσκώληκα και ενισχυτές και αρώματα χαμηλού pH, και περιλαμβάνουν μια γενναιόδωρη ποσότητα βουτυρικού οξέος και ίσως ακόμη και μια γεύση που βασίζεται σε καπροϊκό ή καπρυλικό οξύ. Ο πραγματικός φρέσκος χυμός ανανά είναι επίσης ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα, (συμβαίνουν περισσότερα από μια απλή ενεργή βρωμαλίνη για να κάνουν τα δολώματά σας να λειτουργούν καλύτερα!)

Μου αρέσει να συνδυάζω πολλές διαφορετικές πηγές ενεργών και εμπορικών ενζύμων στα σπιτικά μου δολώματα και αυτά είναι εξαιρετικά σημαντικά για την επιτυχία του κρύου καιρού! Έχω μελετήσει και δοκιμάσει αμέτρητους αριθμούς από αυτά σε διάφορα επίπεδα και συνδυασμούς με πολύ καλό λόγο!

Το pH του δολώματός σας (όταν αναμιγνύεται με νερό για να παραχθεί διάλυμα) είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας. Γεύσεις χαμηλού pH μπορούν να προστεθούν για να μειώσουν σημαντικά το pH του boilie σας και να τις κάνουν πιο αποτελεσματικές έναντι της χημικής ακαταστασίας του περιβάλλοντος, όπως το αμμώνιο από τα φθαρμένα φύλλα του φθινοπώρου και άλλα υπολείμματα που σχηματίζουν λάσπη κ.λπ.

Οι γεύσεις χαμηλού pH και τα πρόσθετα χαμηλού pH σε υγρές μορφές αυξάνουν σημαντικά τις αποκρίσεις σίτισης στα περισσότερα νερά κυπρίνου το χειμώνα. Δημιουργούν μια πολύ πιο συμπυκνωμένη κλίση από ευδιάκριτα ελκυστικές και εύκολα ανιχνεύσιμες διαλυτές ουσίες για τον κυπρίνο σας στο σπίτι για μέγιστη επιτυχία το χειμώνα!

Η χρήση παραδειγμάτων πρόσθετων όπως το κιτρικό οξύ και η βεταίνη HCL είναι απλώς η αρχή των δυνατοτήτων αξιοποίησης, για να βελτιώσετε σημαντικά τις χειμωνιάτικες και ανοιξιάτικες πάστες και τα βραστά σας! Αποκαλύφθηκε στο μοναδικό μου έτοιμο δόλωμα και σπιτικό δόλωμα μυστικά δολώματος κυπρίνου και γατόψαρου, τα ebooks είναι πολύ πιο ισχυρές πληροφορίες, αναζητήστε τον μοναδικό μου ιστότοπο (Baitbigfish) και δείτε τη βιογραφία μου παρακάτω για λεπτομέρειες σχετικά με τις προσφορές μου για τα ηλεκτρονικά βιβλία αυτή τη στιγμή!

Του Τιμ Ρίτσαρντσον.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *