The Soup Tureen – A Noble History, θα φάτε με βασιλιάδες όταν σερβίρετε σούπα στο τουρνέ σας

Λίγα άλλα πιάτα φέρουν τόσο μυστήριο και ιστορία όσο το Tureen. Ένα τόσο απλό πιάτο, πραγματικά και πρακτικό για να εξυπηρετήσει μόνο 6 περίπου άτομα, αλλά παρόλα αυτά αποτελεί μέρος του μύθου. Είναι σχεδιασμένο για να σερβίρει σούπες και μαγειρευτά και για αιώνες θα μπορούσε να το βρει κανείς σε διάφορα σχέδια, αλλά παρέμεινε σταθερά το ίδιο – ένα κομψό σχήμα με καπάκι με τρούλο και χερούλια στο κάτω πιάτο. Λίγα άλλα πιάτα φέρουν την ιστορία και την παράδοση της σουπιά. Πιο κομψά μοντέρνα σχέδια ή παλαιότερες εκδόσεις αντίκες θα εμφανίζονται με έναν κάτω δίσκο.

Πριν από 500 χρόνια, ήταν σύνηθες η σούπα να είναι το κύριο ευρωπαϊκό γεύμα, και αρχικά θεωρήθηκε ότι ονομαζόταν ecuelle. Ένα μικρότερο πιάτο, με χερούλια και καπάκι και προορίζεται να το μαζεύουμε και να το πίνουμε. Με αυτή την εξέχουσα και συχνή παρουσία στο τραπέζι γεννήθηκε η σούπα σουπιέρα. Με μια πληθώρα από φθηνές σούπες, μαγειρευτά, ζωμούς και σούπες να αποτελούν το κοινό γεύμα, ήταν φυσικό για τους τεχνίτες να αδράξουν την ευκαιρία και να αρχίσουν να φτιάχνουν κατάλληλα προϊόντα.

Αν και πρακτικό στη χρήση για να σερβίρετε το κοινό γεύμα και να διατηρήσετε το πιάτο ζεστό, εξελίχθηκε σε ένα κομψό κεντρικό τραπέζι σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα. Οι τεχνίτες προσέγγισαν τη σουπιέρα σούπας ως το πιο κομψό πιάτο ανάμεσα στο σετ πορσελάνης, το καλλιτεχνικό, αν θέλετε, του σετ σερβιρίσματος. Το τραπέζι έγινε γρήγορα το μέρος για καθημερινές χάρες και τελετές με την κομψή σούπα σουπιέρα να κρατάει αυλή πάνω από το τραπέζι της οικογένειας. Υπερωρίες, το γεύμα ενός πιάτου εξελίχθηκε σε μαθήματα, και ακολούθησαν τα διάφορα μπολ σούπας για να υποστηρίξουν τις πιο περίπλοκες παραδόσεις της κοινωνίας. Η σουπιέρα παρείχε έναν οικονομικό τρόπο για να αφήσετε μια μόνιμη και κομψή εντύπωση στους καλεσμένους του δείπνου, ενώ σερβίρετε γεύματα σε προσιτές τιμές.

Έτσι, η σουπιέρα ισχυρίστηκε ότι είναι μόνιμη και ευγενής θέση στην ιστορία, το Μουσείο Κάμπελ μοιράζεται «είτε ονομάστηκε για να τιμήσει τον Γάλλο στρατιωτικό ήρωα Στρατάρχη Τουρέν είτε αποκαλούσε μια κατσαρόλα λάδι-μια καταλανική-προβηγκιανή σούπα- τέθηκε σε χρήση στα τέλη του 17ου αιώνα. Γαλλία. Οι περισσότερες ασημένιες σουπιές του δέκατου έβδομου αιώνα λιώθηκαν για να χρηματοδοτήσουν τους πολέμους των τελευταίων χρόνων του Λουδοβίκου και μπορούν να τις δούμε μόνο σε πίνακες. Στα μέσα του 18ου αιώνα οι σουπιές σε κατάλληλα νατουραλιστικά σχήματα, όπως οι σουπιές με τη μορφή κεφαλής το λάχανο, ήταν δημοφιλές». Ίσως έχετε ακούσει επίσης για τον Τόμας Ζερμέν, έναν Παριζιάνο αργυροχρυσοχόο που κατασκεύασε μια σουπιά το 1733 η οποία πουλήθηκε στον οίκο Sotheby’s κατά τη διάρκεια μιας δημοπρασίας στη Νέα Υόρκη το 1966 για 10.287.500 δολάρια. Μια από τις λίγες και σπάνιες εναπομείνασες παριζιάνικες ασημένιες σουπιέρες.

Κατά τη διάρκεια του δέκατου όγδοου αιώνα, οι τεχνίτες αγωνίστηκαν για να ανταποκριθούν στη ζήτηση για προσβλητικές υπηρεσίες, αναπτύσσοντας εξαιρετικές σουπιέρες από μια ποικιλία σπάνιων και πολύτιμων πόρων. Μοντέρνες φόρμες, πολύτιμα μέταλλα, ακριβά διακοσμητικά δημιούργησαν μερικά καταπληκτικά έργα τέχνης, όλα για να σερβίρουν σούπα. Κανένα άλλο σκάφος που σερβίρει δεν μπορεί να διεκδικήσει αυτή την καλλιτεχνική επιμονή για να δημιουργήσει ένα αριστούργημα για το τραπέζι.

Αν θέλετε να αναθεωρήσετε την επιλογή μας με 800+ σουπιές, κάντε κλικ εδώ. Θα βρείτε επίσης πρόσθετες πληροφορίες για τις σουπιές, τα μπολ και τις κουτάλες σούπας. Καθώς σερβίρετε τη σούπα σας, αγαπήστε την κληρονομιά της ευγενούς σούπας και φέρτε την παράδοση στο δικό σας τραπέζι. Θα τρώτε με τους Kings όταν σερβίρετε τη σούπα σας σε σουπιέρα.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *